Reviews
Bas
Franklin is relaxt en gezellig én zeer kundig op de basgitaar. De lessen zijn goed gestructureerd en bij thuiskomst staan de e-mails met de behandelde theorie en de muziek al klaar in mijn mailbox. Dus je kunt meteen aan de slag. Geweldig!Voor zowel de beginner (zoals ik) als de gevorderde basgitarist die wat bij wil spijkeren zeker een aanrader!
Theo
Ik heb al een paar jaar les van Franklin. Buiten het feit dat Franklin een super aardige gast is, is hij "op en top" praktijkervaring, omdat hij zelf professioneel speelt met topmuzikanten uit de Flamenco muziek. Franklin brengt je theorie bij met altijd een link naar de praktijk. Daarnaast kun je zelf ook altijd met nummers aankomen die je live moet spelen en dan geeft hij tips. De lestijden zijn altijd in overleg en je geeft zelf aan hoe vaak. Ik sluit me dus aan bij de andere leerlingen: een echte aanrader!
Jeff
Ik ben als echte beginner bij Franklin begonnen met zijn basgitaar lessen. Met een zeer aangename, laagdrempelige en leerzame proefles was ik meteen over de streep getrokken. Franklin bouwt zijn lessen overzichtelijk op en weet precies aan te sluiten op zowel het niveau als het interessegebied van zijn leerling, waardoor de lessen zowel uitdagend alsook ontzettend leuk zijn. Je speelt namelijk de muziek die je zelf leuk vindt! Franklin is een ontzettend aardige kerel en een echte beroeps- en rasmuzikant. Ik heb daarnaast ook deelgenomen in de Bandworkshop die hij een paar keer per jaar organiseert met collegamuzikant Arthur Bont. Ook zeer leerzaam en leuk, dus een aanrader.
Marieke
Franklin is een basleraar die op een heel gedegen manier het bassen bijbrengt en dit naadloos aansluit op de progressie van de leerling en altijd blijft zorgen voor een uitdaging. Dit gebeurt op een ontspannen wijze waarbij Franklin ook zijn passie voor muziek en bassen in het bijzonder goed weet over te brengen.
Rene
Altijd gezellig, goede analyse van nummers, altijd met m'n eigen muziek aan de slag. Aanrader!
Marco
Franklin is een aardige man ... en zeker een zeer kundige bassist! In de aantal lessen dat ik van hem heb gehad heeft hij mij een hoop kunnen bijbrengen. Franklin is dé bassist voor alle niveau's!!
Cor
Franklin geeft mij nu 2 jaar les en ik ga goed vooruit. De lessen zijn voor mij iedere keer een feestje waar ik naar uit kijk. Franklin bouwt zijn lessen erg goed op, zodat je steeds vanuit je bestaande kennis weer iets nieuws leert, met een duidelijke leerlijn. Alles draait om de noodzakelijke kennis die je moet hebben en technieken die je moet beheersen om een leuke baspartij te kunnen ontwikkelen en spelen met andere muzikanten. Met andere woorden, een echte aanrader.
Ken
Ik les nu ruim 2,5 jaar met veel plezier bij Franklin. Hij heeft een echt leuke en enthousiaste manier van lesgeven. Het leuke is dat hij theorie en praktijk in de lessen combineert. Hij kijkt goed naar wat je wilt leren en richt te lessen daarop in. Ook de muzieksmaak is altijd precies wat je zelf graag speelt. En een gezellige vent inderdaad! Kortom een aanrader!
Hans
Franklin is een erg fijne leraar om les van te krijgen. Hij is geduldig, legt dingen goed en begrijpelijk uit en is ook gewoon een hele aardige gast. Hij weet feilloos het niveau van zijn leerlingen op te pakken en te zien waar de schoen (of bas.... ;-)) wringt.
Roman
Het is al weer twee jaar geleden dat ik les heb gehad van Franklin. Als ik terug kijk kan ik zeggen dat ik zeker veel geleerd heb toen. Zijn lessen waren flexibel, en aangepast op de persoon. Het enthousiasme straalde er vanaf. De "tips en tricks'' om het zo maar te zeggen zijn goed blijven hangen. Echt een aanrader wat mij betreft!
Remco
Franklin kan op een goede manier zijn lessen zo kiezen dat je uitgedaagd wordt en iedere keer een beetje beter wordt. Ik ben technisch beter geworden en heb vooral een mooiere sound gekregen. Daarnaast heb ik door de lessen van Franklin beter inzicht gekregen in de muziek die ik speel waardoor ik veel makkelijker en vrijer speel. Ik speel al 20 jaar basgitaar, maar leer iedere keer weer bij en ben een betere bassist geworden door zijn lessen. Een echte aanrader!
Cora
Met Franklin kwam ik in contact omdat ik een jaar met hem meespeelde in een van zijn bands. En ik kende hem al veel langer als muzikant in het Oude Pothuys. Hij als bassist, ik als percussionist/drummer. Vanuit mijn werk op een basisschool had ik behoefte aan gitaarlessen om de liedjes/muzieklessen te ondersteunen in de klas. En zo leerde ik Franklin ook als leraar kennen. Hij heeft mij in een korte tijd de accoorden bij gebracht. Gaf oefenmateriaal mee naar huis. Let heel goed op wat iemand nodig heeft. Is heel duidelijk in zijn instructie. Benadrukt het positieve en geeft goede tips voor verbetering. Daarbij komt dat hij een aardige man is, dus alles gebeurt in een prettige sfeer. Echt een aanrader om bij hem bas of gitaarlessen te nemen. En ik ben het eens met Luuk, hij kan zowel met jonge kinderen als met volwassenen goed omgaan, dus voor alle leeftijden geschikt.
Roel
Franklin geeft prima les en heeft er ook plezier in!! Veel geleerd
Jochem
Franklin is echt een toffe gast en vooral een goede leraar. Ik speel nu iets meer dan een jaar les en ben echt zeer tevreden over de lessen. ik vind het vooral fijn dat Franklin je dingen uitlegt op een duidelijke manier en het je dan ook laat oefenen op nummers van bekende muzikanten waardoor je meteen het gevoel krijgt dat je al echt aan het spelen bent. Echt een aanrader voor baslessen!
Fon
Ik kom al langere tijd bij Franklin. Hij daagt me uit om na te denken over wat ik doe op de bas, hij geeft nuttige oefeningen, maar biedt ook leuk lesmateriaal aan, afgestemd op mijn niveau en doelstellingen. Het lesmateriaal stuurt hij je via mail toe en bevat in ieder geval altijd mp3's met uitleg en/of muziek om mee te spelen of te oefenen. Dat maakt het studeren ook leuk. Ik ben zelf opgeleid als klassiek gitarist (conservatorium) en dacht met die techniek een heel eind te moeten kunnen komen op de basgitaar, maar de lessen van Franklin hebben mijn mijn ogen en oren geopend. Mijn techniek is inmiddels wezenlijk veranderd en daardoor is mijn sound ook sterk verbeterd.
Luuk
Franklin is een aardige gozer en bovenal een kundig en geduldig docent. Hij enthousiasmeerd.
Ruud
De lessen zijn ontzettend leerzaam! Ik heb ondertussen ongeveer 2 jaar les van Franklin en ben enorm muzikaal gegroeid. Hij past zijn les heel goed aan op jou niveau en snelheid van leren. Hij is altijd in voor verzoekjes en eigen inbreng. Hij laat je veel meespelen met muziek en neemt je op om je te laten horen wat je fout maar ook vooral goed doet! Hij is altijd erg positief en het is altijd leuk om naar hem toe te gaan voor een les. Een man met veel ervaring en een goede manier van les geven naar mijn mening! Zeker een aanrader als je op zoek bent naar een docent. (Voor alle leeftijden/niveaus geschikt)
Rob
Ik heb al enige tijd basles van Franklin. Hij is een baslereraar die je op je gemak steld. Ik kon amper een bas gitaar vasthouden, en na de eerste les kon ik al een nummer mee bassen.. gewoon gaaf. Je krijgt de les op papier en uitleg als een MP3. Kan je regelmatig teruggrijpen naar de vorige lessen. Ik heb altijd heel veel plezier bij Franklin. Ga altijd met een smile op mijn gezicht naar huis. Hij heeft veel ervaring als bassist in populaire muziek en Flamingo in het bijzonder. Hij heeft een heel herkenbaar basgeluid met z'n fretloze bas
Geert
Ik heb al jaren les van Franklin; veel geleerd in praktisch en theoretisch opzicht en in vele stijlen en altijd weer gezellig. De lessen zitten goed in elkaar. Franklin is een betrouwbare, geduldige, positieve maar ook resultaat gerichte leraar. En ik kan het weten want ik werk zelf al bijna 40 jaar als leraar. Ik ben echt geen slijmbal. maar kan niets negatiefs noemen.
Cor
Ik vind de lessen ook top; kijk er altijd weer naar uit.
Theo
Geweldige lessen, ik kijk er elke keer weer naar uit!
Uitproberen?
Heb je vragen of wil je meer weten over het spelen van basgitaar neem dan vrijblijvend contact op.
AANVRAGEN